menu sluit

Cielo

Woon midden in de stad, mét het genot van  een tuin.

 

  • Impressie hoekwoning aan De Cassij
  • Impressie Busschuttenpoort - Frans Fouraschenstraat
  • Interieurimpressie
  • Avondimpressie De Cassij

Start bouw: september 2018
Architect: Dreessen Willemse Architecten
Oplevering: 2020, alle woningen zijn verkocht

 

Cielo bevindt zich centraal in Sphinxkwartier en bestaat uit 36 grondgebonden stadswoningen met tuin. 24 woningen zijn bestemd voor verhuur en 12 voor verkoop. Met maar liefst 6 typen en een gebruiksoppervlak variërend van 118-204 m² sluiten de woningen naadloos aan op de wensen van de moderne stedeling. Enkele woningen hebben een mooi dakterras. De woningen liggen aan karakteristieke binnenstedelijke straten die bovendien autoluw zijn.

De architectuur van de woningen verwijst naar het industriële verleden van het Sphinxkwartier. Zo doet de vormgeving van het metselwerk in de gevel denken aan de architectuur van de oude fabrieken en het monumentale Eiffelgebouw. In deze licht terugliggende metselwerkvlakken zijn de raamopeningen geplaatst, soms groot, soms klein. Bovendien roepen de terugliggende metselvlakken herinneringen op aan de stapeling van kopjes of kommetjes zoals die vroeger op deze plek door Sphinx werden geproduceerd.

De gevels hebben een plint van natuursteen die aansluit op de natuurstenen elementen in de openbare ruimte. Alle woningen beschikken over een parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage. Deze is rechtstreeks bereikbaar vanaf de Maagdendries. Bij de hoeken van Cielo aan De Cassij bevinden zich twee entreeportalen die vanaf de straat direct toegang geven tot de parking.

Sphinxkwartier 1e deelgebied_2020 door John Sondeyker-8046

De woningen van Cielo zijn in 2020 opgeleverd, alle woningen zijn verkocht.