menu sluit

One of the most
relaxing places in town

Luca (24) heeft zijn thuisland Zwitserland voor een jaar verruild voor Maastricht. Aan de Universiteit Maastricht wil hij binnenkort zijn mastertitel behalen ter afronding van de studie Forensics, Criminology and Law. Eén ding weet Luca zeker: als hij terugkeert naar Zwitserland, is dat niet naar Zürich, met bijna 400.000 inwoners de grootste stad van het land. Zijn verblijf in Maastricht heeft Luca geleerd dat hij helemaal op zijn gemak is in een stad van rond de 120.000 inwoners. Iets minder mag ook. Daarom gaat hij na het behalen van zijn mastertitel aan de slag bij een advocatenkantoor in het Zwitserse Sankt Gallen. Inwoners: circa 75.000.

Luca_1
Het buitenterras van The Commons

Vanuit The Student Hotel Maastricht heeft Luca het omliggende Sphinxkwartier in een jaar flink zien groeien. Bedrijven hebben hun intrek genomen in het Eiffelgebouw, de ontwikkeling van Loods 5 vordert gestaag en een deel van het terrein wordt klaargemaakt voor de bouw van woningen en appartementen. The Student Hotel Maastricht is hem goed bevallen. Omdat de hotelmedewerkers dicht bij de gasten staan en behulpzaam zijn. Omdat hij een suite bewoont die is uitgerust met een eigen kitchenette. En omdat het buitenterras van The Commons – het café-restaurant van The Student Hotel Maastricht – vlakbij is. Luca heeft vaak, heel vaak op dat terras gezeten. In zijn eentje, in gezelschap van zijn vrienden of van zijn Zweedse vriendin. It’s one of the most relaxing places in  town, zegt hij.

 
Kijk verder dan het Vrijthof

Wat Luca óók in Maastricht heeft geleerd: de minder bekende toeristische plekken zijn vaak het mooist. Hij raadt bezoekers van de stad daarom aan verder te kijken dan het Vrijthof. Het ingetogen, charmante Onze-Lieve-Vrouweplein is zijn favoriete plein. En de straatjes die op het plein uitkomen, zijn Luca’s favoriete straatjes. Le Bon Vivant is een restaurant naar zijn hart, vooral ook omdat hij en zijn vriendin daar kunnen genieten van vegetarische gerechten. Luca had goede verwachtingen van Maastricht in het algemeen en het Sphinxkwartier in het bijzonder toen hij zich inschreef aan de Universiteit Maastricht.

 

Profielschets maken

Die verwachtingen zijn helemaal uitgekomen. Daarom wil Luca de ontwikkelingen in het Sphinxkwartier blijven volgen als hij na de zomer aan het werk gaat bij het advocatenkantoor in Sankt Gallen. Hij hoopt dat er tegen die tijd online voldoende en gedetailleerde informatie is te vinden over het Sphinxkwartier. Zodat hij op afstand een duidelijke profielschets kan maken van dit nieuwe Maastrichtse stadsdeel. Wat verwacht je ook anders van iemand die Forensics, Criminology and Law studeert?